Välkommen
  Om mig
  Blogg
  Riksdagen
  Landstinget
  Stöd mig
  Kontakta
  Länkar
     
     
     
     
     
     
  Om -3922 dagar är det val i Sverige. Då kan du påverka - gör det!  
 

Om mig

Åsa Coenraads Jag är född 1978 och bor i Västerås där jag också är uppväxt, min familj har jag spridd över Sverige och världen.
Engagemang, hårt arbete och en politisk glöd är tre saker som sammanfattar mig väl. Jag har läst statsvetenskap och beteendevetenskap på Högskolan i Kristianstad och Mälardalens högskola.
Idag arbetar jag som politisk sekreterare åt landstingsstyrelsens ordförande i Ladstinget Västmanland på heltid.
Om jag får en stund över tvekar jag inte att dra på mig gummistövlarna och bege mig ut i skogen med hunden. Jag har dessutom återupptagit för min gamla barndomshobby fiske vilket är både avkopplande, skönt och resultatet fantastiskt gott. Jag tycker om att laga mat och under hösten 2009 och våren 2010 tänkte jag slå samman mina två intressen natur och mat, jag håller på att läsa till en jägarexamen.

Politiskt
Hösten 1994 tog jag ett stort beslut. Jag bestämde mig för att engagera mig politiskt. Då var det Europaval och det var moderaternas positiva och frihetliga inställning till EG som gjorde att jag gick med i partiet. Ganska snabbt kom jag att aktivera mig i MUF eftersom jag upptäckte hur kul det var att arbeta med andra unga människor som delade mina värderingar och grundsyn på samhället.
Under åren 2003-2005 hade jag förmånen att få vara distriktsordförande för MUF i Västmanland. Det är något av det roligaste jag gjort under hela mitt liv. Att vara distriktsordförande i MUF är stundtals väldigt jobbigt, men mestadels väldigt roligt och mina lärdomar därifrån kommer jag bära med mig för resten av livet.
Våren 2003 arbetade jag som politisk sekreterare för Moderaterna i Europa parlamentet. En fantastisk tid som lärde mig otroligt mycket om hur mycket Sverige har att vinna på sitt medlemskap i EU.
I samband med MUF:s förbundsstämma 2004 blev jag invald i förbundsstyrelsen. Att sitta i förbundsstyrelsen tog mitt politiska engagemang till en ny nivå, dels jobbade jag med mer nationella frågor där möjligheten att påverka unga människor var större, dels kom jag ut i landet och fick träffa människor och prata om det jag tycker bäst om – nämligen möjligheten att påverka vår vardag.

I MUF hade jag ett särskilt ansvarig för försvars- och säkerhetspolitiken. Intresset för utrikespolitiken ledde även till att jag arbetat med vår europeiska systerorganisation Youth of the European People’s Party, YEPP. Arbetet var både spännande och konstruktivt, MUFs åsikter och kompetens kom att ändra YEPPs agenda till en mer öppen och liberal som i sin tur har kunnat påverka den europeiska politiken i EPP.

Inom moderaterna i Västmanland har suttit i länsförbundsstyrelsen i fem år, under de senaste två åren även som  2: vice länsförbundsordförande. Då jag valet 2006 fick arbete som politisk sekreterare i landstinget lämnade jag länsförbundsstyrelsen för att inte komma i en jäv situation.

Jag har fortsatt mitt utrikespolitiska engagemang och jobbar idag tillsammans med Jarl Hjalmarsson Stiftelsen. Stiftelsen är Moderaternas utrikespolitiska organ som arbetar i ett 30-tal länder över hela världen med kunskapsöverföring till systerpartier. Jag har framförallt arbetat med Vitryssland, Azerbaijan och Ukraina men även föreläst i Litauen, Bosnien och Rwanda.

Sedan valet 2006 är jag första riksdagsersättare för Moderaterna i Västmanland och inte minst landstingsfullmäktigeledamot. Jag sitter även i landstingets sjukvårdsutskott och delegationen för hemsjukvård. Sedan några år tillbaka är jag även föreningsordförande för Badelunda-Lundby-Skerikeföreningen i Västerås.

Mer om vad jag gjort under de senaste åren kan du läsa om på min blogg www.asacoernaads.blogspot.com

Moderaterna

 
 
Copyright 2009 Åsa Coenraads, Västerås