Välkommen
  Om mig
  Blogg
  Riksdagen
  Landstinget
  Stöd mig
  Kontakta
  Länkar
     
     
     
     
     
     
  Om -2559 dagar är det val i Sverige. Då kan du påverka - gör det!  
 

Fler timmar någon


Huvudet susar och jag har lite svårt att tänka klart idag, antingen håller jag på att bli sjuk eller har jag för mycket att göra just nu. Jag skulle verkligen behöva en helt dygn i pyjamas för mig själv just nu...kanske kan jag klämma in det på söndag.
Hinner med en snabb lunch framför datorn mellan mina möten.Thu, 21 Sep 2017 09:47:00 +0000

Spara och slösaHinner tillbaka till riksdagen för att se delar av budget debatten. I min planering skulle jag suttit i kammaren flera timmar men kände att jag fick prioritera kontoret med debatten på i bakgrunden efter ett tag. Min tid räcker inte till just nu och jag känner att min stressfaktor är alldeles för hög. Det är mycket nu helt enkelt och förhoppningsvis blir det lite lugnare efter den allmänna motionsperioden är slut. Inte blir det bättre av att se på när regeringen kör i det ekonomiska diket heller. Magdalena Andersson har lagt en av de fläskigaste valbudgetar jag någonsin sätt. Den innehåller verkligen allt till alla utom jobbskapande reformer eller långsiktiga lösningar för att komma tillsätta med stora integrationsutmaningar.
Det går bra för Sverige nu, vi befinner oss i en högkonjunktur och tack vare moderaternas mycket återhållsamma budgetpolitik under förra lågkonjunkturen skulle vi nu kunna rusta landet för sämre tider. Men så resonerar inte sittande regering som sätter makten framför ansvaret. Slösa möter spara var temat för debatten när Socialdemokraterna mötte Moderaterna i debatt.Thu, 21 Sep 2017 09:47:00 +0000

Smaker utöver det vanliga


Har suttit på mitt kontor hela morgonen och kämpat med mina reseräkningar med en ängel från ledamotservice. Som riksdagsledamot har man en hel del utlägg varje månad och dessa måste redovisas för att få ut sina pengar. Jag är helt livrädd för vårt system så jag har satt i system att inte lämna in mina kvitton. Jag är så jäkla rädd för att trycka på fel knappar och råka redovisa fel. Detta drabbar ingen utom mig själv som får ligga ute med en hel del pengar
Men vi kan få fantastisk hjälp av tjänstemännen här i riksdagen, så idag har jag bokat in tid med Lena som hjälper mig. Och tur är det eftersom jag gör fel hela tiden....vårt reseräkningssystem är bland det mest idiotiska jag någonsin sätt by the way.
Nu han vi dessvärre inte färdigt idag och måste fortsätta imorgon. Jag är nämligen inbjuden till Indiska ambassaden med en kollega för att lite informellt träffa ambassadören och prata om fortsatta samarbeten mellan ambassaden och vänföreningen. Förutom intressanta diskussioner och planering för ett vårevenemang så fick vi en fantastisk lunch i form av en Talibricka. Det vill säga olika vegetariska röror som serveras med ris och bröd. En väldigt klassisk indisk lunch som jag bara älskar. Om jag kunde så hade jag velat praoa hos kocken på ambassaden, hen lagar nämligen fantastisk mat.
Mätt så jag nästan rullar fram beger jag mig tillbaka till riksdagen för att bevittna årets budgetdebatt, som går under namnet Spara och slösa, gissa vem som har vilken roll...Wed, 20 Sep 2017 11:43:00 +0000

Vi tar vårt ansvar

Moderaterna har begärt misstroendevotum mot försvarsminister Peter Hultqvist, och voteringen äger rum redan en tisdag för ovanligheternas skull. Efter de lagbrott som begåtts av transportstyrelsen och den brist på samordning som regeringen visat är det här en av de största skandaler vi sätt i modern tid.
Att en minister som har hand om rikets säkerhet brustit så fundamentalt i att informera sin närmaste chef och kollega Statsministern gör honom olämplig att inneha sitt uppdrag. Försvarsministern har ett särskilt uppdrag inom försvar och säkerhet. Att han har haft kännedom och läckor och brister utan att informera leder till att han utsatt svenska medborgare för direkt fara. Han har inte förstått allvarligheten i detta genom att inte vidta de åtgärder som borde ha åtagits.
Eftersom han inte har vett att avgå själv och statsministern tydligen tycker att detta är okej så tar vi vårt ansvar i riksdagen. Tyvärr hade vi ingen majoritet för misstroendet i riksdagen så Hultqvist sitter kvar.
Men vi kommer fortsätta granska och vi kommer fortsätta lyfta på varenda sten som finns för att bringa mer ljus i denna mycket mörja och smutsiga historia i svensk politik.Wed, 20 Sep 2017 11:42:00 +0000

Vilda möten i Västerås

En heldag i Västerås, skönt men intensivt. Jag börjar dagen på partiexpeditionen med möte mellan länets heltidsarvoderade och personal i Moderaterna. Ett bra sätt att få överblick av vad som hänt och är på gång.
Vidare till länsstyrelsen för ett extrainkallat möte i viltförvaltningsdelegationen. Som vanligt är den stora frågan varg. Hur många finns det i länet, hur räknas de och ska man ta bort någon? Det är många pusselbitar som måste stämma i inventeringen och nivåerna för vinterns licensjakt bestäms snart.
Lämnar länsstyrelsen för möte på stadshuset om en stor etablering i Västerås och passerar skylten, "OBS Risk för fågelspillning". Det är inte bara vargar som frodas och mår bra i länet, vi har uppenbarligen även problem med vilda fåglar.


Mon, 18 Sep 2017 14:59:00 +0000

En kyrka för alla

Är man fortfarande medlem i svenska kyrkan så tycker jag att man ska gå och rösta, framför allt om man har en massa åsikter både på vad kyrkan gör idag eller vad den ska ta vägen imorgon.
Jag är fortfarande medlem även om jag många gånger de senaste åren funderat alvarligt på att lämna när kyrkan ger sig in i den politiska debatten och ställer sig allt mer på vänster kanten.
Jag ser mig själv som kristen och jag har en tro. Vad min tro är och hur den kanaliseras bär jag för mig själv men det kristna budskapet är vägledande i mitt liv och jag symboliserar det genom att bära ett kors runt min hals. Jag har under söndagen lagt mig röst på det parti som jag tror kan representera mig och leda kyrkan åt det håll jag vill, min röst föll på Borgerligt Alternativ i år eftersom Moderaterna valt att inte ställa upp som politiskt parti i valet eftersom kyrkan och staten är separerade.
Religionen förföljer mig denna söndag. Kvällen Agenda är förlängt och handlar om extremism kopplat till terroristattacker. Jag finner knappt ord för vad jag anser om extremism oavsett om den är på höger eller vänsterkanten. Oberoende av vad du tror på är det helt oacceptabelt att tvinga sin tro på någon annan.
Jag har just skrivit att jag är kristen och jag har berättat vad jag röstat på. Hela den här bloggen och mitt uppdrag som riksdagsledamot handlar om att övertyga andra om att mina förslag är bättre än någon annans, men jag kommer aldrig tvinga någon att tro på samma sak som jag. Skillnaden mellan en demokrati och en diktatur är just detta, valfrihet och möjligheten att välja vad man tror på .


Mon, 18 Sep 2017 14:58:00 +0000

Under...bart
Kulturnatt i Västerås och fullt av folk. Självklart var moderaterna där och kampanjade natten lång. Jag har smita iväg en stund och se ett smakprov av länsteaterns nya föreställning tillsammans med Cirkus Cirkör, Under. Låt mig säga såhär, intressant och spännande och jag är inte helt säker på att jag verkligen gillade vad jag såg. MEN, jag har grubblat ända sedan föreställningen på vad den egentligen handlande om och nu måste jag gå och se den. Det var med andra ord ett väldigt bra smakprov och kultur för mig handlar inte bara av att njuta utan också förundras och det var precis vad Teater Västmanland lyckats med. Jag tycker precis som så mång andra att kulturen borde stå för sina egna kostnader till större del och ett sätt att göra kulturen mer publik är att öppna upp den och göra den mer lättillgänglig. Kulturnatten är en fantastisk rolig marknadsföringsplats för detta.Mon, 18 Sep 2017 14:58:00 +0000

The Steam Hotel


Efter en väldigt lång och intensiv vecka i Stockholm är det äntligen dags att åka hem till Västerås igen. Soffan hemma lockar och jag tittar med längtan på min säng eftersom kroppen och huvudet är helt slut efter den här veckan men det får vänta. Det är moderat konferens i stan och jag hinner inte mer än att lämna väskorna i hallen innan det är dags att hoppa på cykeln och bege mig ner till vårt nya hotell och konferensanläggning TheSteamhotel,
Mat i magen och med trevligt sällskap för kvällen är det dags att rulla hemåt igen, äntligen en natt i egen säng,

Lördag och det är sådär  härligt krispigt av höst i luften. Egentligen skulle jag vilja slänga en svampkorg över armen och åka ut i skogen men det får bli en annan dag och kanske en annan höst. Det är dags att bege sig ner till konferensen igen för att träffa ett hundratal kollegor från Svealand. Vi kör igång dagen med buller och bång. Länsförbundsordföranden Elisabeth Unell inleder med att berätta om länet och hur moderaterna lyckats ta maken i det knallröda Arboga, hur vi samarbetar med Centern i Sala och socialdemokraterna i Fagersta.
Sen blir det buller och bång för Hans Wallmark, vår försvarspolitiska talesperson äntrar scenen för att prata försvarsmakt och säkerhetspolitik.Sat, 16 Sep 2017 07:18:00 +0000

Misstroendevotum ska vara väl underbygda
Så kom den då, voteringen om misstroendevotum på begäran av Sverigedemokraterna. Som vi bestämde igår så valde Alliansen att avstå i omröstningen då det inte finns skäl i sak för detta just nu. Dock ska vi komma ihåg att granskningen av Statsministern och hans regering fortsätter, frågan kommer allt närmare statsministern själv och om det visar sig att han har begått ett misstag så kommer vi att vidta åtgärder. Men i detta läge är vi inte ännu, och det Sverigedemokraterna gör är att likna vid populism och inget annat.

På tisdag kommer vi göra om samma procedur men då mot försvarsminister Peter Hultqvist. Nu handlar det inom om populism utan om fakta. Vi sa i somras tillsammans med vännerna i Alliansen att om inget nytt inkommer så kan vi tänka oss att begära ett misstroendevotum. Nu är den tiden inne och inget nytt har inkommit i sak. Hultqvist har vetat om läckan i transportstyrelsen och inte vidtagit de åtgärder som krävts. Att då vara fortsatt ansvarig för svensk säkerhet är omöjligt enligt oss i moderaterna och Kristdemokraterna. Ja, vi är inte överens i hela Alliansen om detta just nu men det är upp till centern och liberalerna att förklara varför.
Detta innebär inte att Alliansen är död på något sätt, vi behövs i svensk politik och är en förutsättning för att ta regeringsmakten efter valet 2018. Vårt samarbete fortsätter, senaste idag läste vi upp en gemensam röstförklaring i votering.Fri, 15 Sep 2017 08:43:00 +0000

Ett kort möte blev en heldagBörjade dagen men telefon möte tillsammans med resten av den moderata riksdagsgruppen, inte konstigt när vi ska rösta om något i kammaren. Högt i tak och bra diskussioner, känns skönt med en stor och väldigt kunnig och klok grupp.
Det är dock en hel del som är i gungning just nu och detta har gett en hel del följdmöten som resultat. Vi har under dagen även bestämt att vi kommer begära misstroendevotum gentemot Peter Hultqvist, försvarsminister med anledning av transportstyrelsens läckor. Detta är något vi förvarnade om redan i somras och då sa vi att vi avvaktade i väntan på att ny information skulle komma n. Nu har ingen ny information inkommit som är till Hultqvists fördel och därmed står vi fast vid att han är direkt olämplig som försvarsminister och att vårt förtroende är slut. Inte att blanda ihop detta med den granskning på pågår i konstitutionsutskottet. Det är det andra benet i den verktygslåda som riksdagen har till sitt förfogande och den processen kommer att pågå som planerat.Under kvällen har moderaterna haft ett extra insatt gruppmöte med anledning av Sverigedemokraternas begäran om misstroendevotum som kommer upp i kammaren imorgon bitti. Som media nu har rapporterat så kommer vi inte att rösta för ett misstroende i morgon då vi inte finner fog för detta just nu, det innebär dock inte att vi inte ska fortsätta jaga honom och kommer det fram mer så utesluter vi inte att vidta åtgärder för detta. Som säkert är bekant är inte Alliansen överens i denna linje, men den frågan lämnar jag till varje parti att besvara.Thu, 14 Sep 2017 17:14:00 +0000

Västmanland en del av världenEn västmanlänning i världen har varit dagens tema. Idag har riksdagen haft besök av Indiens biträdande utrikesminister och tillsammans med Talman Urban Ahlin och ledamöter från utrikesutskottet har jag representerat riksdagen. Med på besöket var även Sveriges nya ambassadör i Indien och den Indiska ambassadören i Sverige. Stora och små frågor lyftes och jag tog självklart tillfället i akt för att prata klimat och handel...kan ha nämnt ABB i pausen!Min utrikesresa går sedan vidare till Gävleborg och Gävle där jag träffar nyblivna moderater (och några mer erfarna) för att prata om rollen som ledamot och vad oms är aktuellt i politiken. Det är mycket som händer just nu i Svensk politik och det är klart att intresset och frågorna för vad som händer just n är stort. Många bra frågor och intressanta diskussioner, ger massor av energi på väg tillbaka till Stockholm.
Med anledning av sverigedemokraternas påkallade misstroendevotum mot statsministern är det utlyst extra votering på fredag morgon och det i sig leder till en hel del interna möten.Thu, 14 Sep 2017 17:14:00 +0000

Då kör vi igen


Dagen efter öppnandet. en dag att känna sig lite tung i kroppen med all rätt. Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag gick hem i god tid igår och drack varannan vatten igår. Idag är vi nämligen igång precis som vanligt. Möten, möten och möten. Min kommitté har lyxat till det lite med kaffe på mötet i alla fall.
Jag måste springa lite tidigare idag för riksdagen gästas av Indiens utrikesminister och jag fick möjligheten att vara med i min roll som ordförande för vänskapsföreningen. Jag passade på att lyfta frågan om klimatavtalen och Indiens roll i den globala helheten. Nu när USA tar ett steg tillbaka i sin utveckling så kan Indien passa på att ta två kliv framåt, om de väljer att göra detta återstår dock att ses.Wed, 13 Sep 2017 14:48:00 +0000

Riksdagens öppnande

Så var det äntligen dags att öppna riksdagen och ett nytt arbetsår på riktigt. Först upprop i kammaren och sedan gudstjänst i storkyrkan. I år har jag med mig Roger och det är ett speciellt år. Det är sista öppnandet för den här mandatperioden och nästa år är det en ny riksdag som tillträder. Om jag får vara med nästa år vet jag först efter valdagen, efter mycket funderande fram och tillbaka har jag valt att kandidera om för ytterligare en period men det är medlemmarna i Västmanland och i slutändan svenska folket som avgör om jag får arbeta en period eller ej.

Hur som helst, provval och valrörelse kommer jag komma tillbaka till tusen gånger. Nu ska jag fokusera här och nu och bara njuta av en dag av pompa och ståt.
Nja, helt politiskt oskyldigt är det inte. Idag läser Statsministern upp regeringsförklaringen och den innehåller så lite viktiga reformer som skulle behöva tas att vi alla vara lite arga när vi lämnade kammaren. Det märks att det är valrörelse och högkonjunktur eftersom regeringen har stora spenderbyxorna på sig. Det fanns ingen som inte fick något denna budget, tyvärr är det också förknippat med kostnader och de läggs på jobb och företagande. Det vill säga kostnader som drabbar vanligt folk.
Efter det officiella öppnandet bjöds som vanligt in till mingel i sammanbindningsbanan och det behövdes ett glas vin och lite snittar för att lugna humöret.
Dagen och kvällen är inte slut i och med detta dock, kvällen går i musikens tecken och tillbringas tillsammans med kungliga filharmonikerna i Stockholms vackra konserthus. En fantastisk dag helt enkelt.


Wed, 13 Sep 2017 14:47:00 +0000

Dags att öppna riksdagen

Med väskan fylld av högklackade skor och klänningar är det dags att åka till Stockholm igen. Denna gång för att öppna riksdagsåret 2017/2018. Och ja, jag åker bil igen men det är inte jag som kör idag och det har med logistiken att göra igen.
I år kommer Roger med mig till öppnandet och han kom till Västerås redan igår för att äta familjemiddag ihop med familjen Coenraads. Efter öppnandet ska han ner till Ronneby igen och tågtiderna passade inte ihop med planerade möten.
Riksdagen öppnar formellt på tisdag men innan dess så har vi moderater gruppmöte för att diskutera igenom veckans frågor. Det är ingen votering denna vecka men imorgon ska Statsministern läsa upp regeringsförklaringen och då kan vad som helst hända och det är lika bra att vara förberedd. Regeringen har ju redan nu presenterat planerade skattehöjningar och bidrag till alla samhällsgrupper, helheten får vi se först när budgeten presenteras om några veckor men det märks att det är valår, allt till alla. Förvånande att socialdemokraterna har spenderar byxorna på sig är det inte men att köra på i det här tempot i en högkonjunktur utan att förbereda för svårare tider är direkt ansvarslöst.


Mon, 11 Sep 2017 20:09:00 +0000

Planering i kubik

Tackar mig själv för den alkoholfria och tidiga fredagskvällen. Jag tillbringar nämligen hela lördagen tillsammans med moderata föreningsstyrelser i Västerås, det är dags att trimma laget inför kommande valår. Ganska exakt ett år till valdagen och med vikande opinionssiffror och ett parti som är ledarlöst (Anna är dock fortfarande partiledare tills en ny är vald) behöver vi prata ihop oss om vad som ska göras och hur. Bra övningar kring förväntas på varandra och planering inför framför allt höstens alla aktiviteter.

Mon, 11 Sep 2017 20:01:00 +0000

Kräftor och regiongrupp

Det är inte ofta jag kr bil till Stockholm men ibland händer det och då när logistiken inte går ihop. Riksdagsgruppens internat omgärdat med arrangemang på hemmaplan var två saker som fick mig att ta bilen till Stockholm. Vad jag glömmer bort varenda gång är dock att Stockholmare och Västeråsare inte kör bil på samma sätt (tack pappa Coenraads som lärt mig köra bil som en tokig holländare) och att Stockholmstrafiken tar tid...suck, i med en ljudbok och långa djupa andetag.
Jag har bråttom hem och inte tid att sitta i trafikköer alls egentligen men hellre att det får ta lite tid och att jag kommer hem helskinnad än inte alls. Kvällen ska nämligen tillbringas med den moderata regiongruppen. Sedvanlig kräftskiva hemma hos gruppledaren med kräftor och politik. Eftersom jag körde bil fick det bli en alkoholfri Mariestads till kräftorna. Jag tycker tyvärr inte att de alkoholfria produkter som marknaden har att erbjuda riktigt håller bra smak, men den här ölen var riktigt bra.


Mon, 11 Sep 2017 20:00:00 +0000

Internat

Två dagar med riksdagsinternat. Kul att träffa alla kollegor igen efter sommaren och det har funnit en del att diskutera efter en mycket intensiv sommar.Fri, 08 Sep 2017 07:51:00 +0000

Trafiksäkerhet runt vilt

Tillbringade en heldag i Hallstahammar där jag fick skugga polisen Per, lite som prao kan man säga.
Jag fick följa med ut på patrull i centrum och träffa polisens volontärer som hjälper till att öka tryggheten i centrum. Runt matvarubutiker och bankomater där äldre människor rör sig, ofta med kontanter i fickorna upplevs en oro och då fyller polisens volontärer en stor roll.
Anledningen till att jag besökte just Hallstahammar beror på att den polis i länet som ansvarar för viltolyckor och jaktbrott finns i just Hallstahammar. Bra samtal om trafiksäkerhet, nya vägar och vikten av en sund viltförvaltning dominerade dagen.
Passade dessutom bra att besöka polisen när moderaterna lanserar ett gäng nya förslag inom rättsväsendet.
Fri, 08 Sep 2017 07:51:00 +0000

Salas landsbygd

Idag var jag inbjuden till Rotary i Sala för att tala om landsbygdsutveckling och hur hela kommunen ska kunna blomstra.
Jag hade med mig landsbygdskommitens utredning men försökte även visa på de skillnader som finns i Svensk politik gällande just landsbygd. För det finns stora skillnader och det handlar i grund och botten om vi tror på människors kraft eller om vi inte tror att människor klarar sig själva. Vi kan även göra jämförelsen om man tror på företagsamhet eller om man tror på bidrag.

Oavsätt vilket så behövs det en politik som får igång företagandet. Enklare regler, lägre skatter och mindre förmynderi. Bra skolor, möjlighet till flexibilitet och ett fungerande internet.Tue, 05 Sep 2017 20:03:00 +0000

Hårdare tag mot brott

Målet i en fungerande rättsstat måste vara att alla ska känna sig välkomna och trygga i samhället. En förutsättning för det är att minska kriminalitet och det våld som breder ut sig allt mer. Vi har tryckt regeringen framför oss i en rad olika frågor under de senaste åren men nu är det dags att lägga egna förslag inför det kommande valet.
Vi ska och kommer fortsätta pusha regeringen framför oss men vi måste också ha egna förslag i skrift att presentera för väljarna för att visa på att Sverige behöver ha en Moderatstyrd regering.

Idag presenterar Tomas Tob'e som är vår rättspolitiska talesperson ett omfattande program med förslag. Mer om detta och hela förslaget hittar du här. Den del av förslaget som blivit mest omdiskuterad är förslaget om att lagstifta om ett förbud mot tiggeri i Sverige. Här har moderaterna tagit ett nytag i frågan och utifrån dagens situation på gator och torg så måste något göras.
Tiggeriet är idag mer organiserat och misstanken om människohandel är stor. Dessutom ser vi att tiggeriet inte hjälper människor ur fattigdom och då får inte det svenska systemet bli en ursäkt för andra EU länder att inte ta tag i sin sociala situation.
Tue, 05 Sep 2017 20:02:00 +0000

Överraskningsfest

Den här helgen har gått i festens tecken. Roger har fyllt år och förutom en trevlig festlighet i Åhus under lördagen så ordnade jag en överraskningsfest för honom på söndagen. Den stackars trötte mannen kom hem efter en dag i partiets tjänst till ett hus fyllt av vuxna och socker höga ungar. Roger fann sig fort men den stackars katten vi har befinner sig fortfarande i trauma.
Kossorna och hästarna på gården fick sig också en chock när fyra barn begav sig ut i hagen med partytutor.
Efter att vi tackat av alla gäster och sanerat huset från konfetti och små flottiga barnfingrar sjönk vi utmattade ner framför TVn för att se veckans Agenda på svt. Vi närmar oss moderaternas extrastämma som är den 1 oktober och till dess ska vi välja ny partiledare. Ulf Kristersson som är moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson har kandiderat till partiledare och också fått en hel del nomineringar redan. Ulf gästade Agenda och gjorde väldigt bra ifrån sig, tråkigt upplägg från programledaren bara som bara ville få diskussionen att handla om hur Sverigedemokraterna ska rösta i budget frågan.
Mon, 04 Sep 2017 19:23:00 +0000

Hur går Moderaterna frammåt

Ett av alla kvällsmöten förra veckan var när Moderaterna i Västmanlands alla föreningsordföranden och gruppledare träffades för att diskutera valrörelsen. Vi har kassa siffror i opinionen just nu och det är ett år kvar till valen. Det är både lång och kort tid kvar, men något måste vi göra för att bli bättre på att möta väljarna.

Ingen har missat att Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra tvingats avgå efter internkritiken och nu är det inte många veckor innan vi ska välja en ny partiledare och då måste förbunden diskutera vem vi vill ha.
Personligen vill jag ha en ledare som är skarp och tydlig politiskt men även drivande för att samordna lokalpolitiken med rikspolitiken.
Jag kommer inte recensera vårt möte eller berätta hur vi diskuterat och vilka i detta läge. Våra föreningar har någon vecka på sig att nominera ännu och efter det kommer förbundsstyrelsen att nominera en kandidat. Diskussionen stannar internt, är man sugen på att vara med och påverka politiken kan man bli medlem!Sat, 02 Sep 2017 11:22:00 +0000

IntensivutbildningJag har fått möjlighet att läsa en kurs i intensiv engelska i riksdagens regi under en vecka. Jag tillsammans med några riksdagskollegor och några tjänstemän är uppdelade i smågrupper och tillsammans med lärare så drillas vi i både konversation och uttal. En riktig utmaning för mig som egentligen klarar mig obehindrat på engelska men är så osäker så jag både gör fel och inte riktigt vågar.

Utbildningen är otroligt intensiv och grupperna är så små att det inte finns en chans att komma undan för en sekund. Detta är en av anledningarna till att bloggen har legat helt nere under en vecka, jag har helt enkelt inte hunnit och orkat.
Min andra anledning är ett hektiskt kvällsschema utöver läxor på engelska. Vi har haft möten i Västerås nästan varenda kväll så det har varit ett väldans massa tågåkande under veckan.

Hur som helst är det roligt att vara tillbaka i riksdagens fantastiska lokaler igen. Även om det har renoverats lite under sommaren och det luktar målarfärg i korridorerna så är miljön väldigt bekant och jag kommer ihåg både kortkoder och vart mötesrummen ligger.Sat, 02 Sep 2017 11:21:00 +0000

Partiledaren avgår


Det har minst sagt varit några intensiva dagar i politiken och framförallt i Moderaterna nu. Efter att flera moderata förbund krävt partiledarens avgång blev situationen ohållbar att rädda upp. Idag klockan 9.30 meddelande därför Anna Kinberg Batra att hon avgår som partiledare för Moderaterna.
Personligen tycker jag det är otroligt tråkigt att det har behövt bli såhär.
Man kan säga många olika saker om livet internt men det håller vi just internt.

Nu är det som det är och vi måste blicka framåt. Även om jag kände mig riktigt låg idag på förmiddagen så får man bita ihop och gå vidare. Vi har en bra politik och jag är helt övertygad om att Sverige skulle bli bättre om den kunde genomföras. Därför var det extra viktigt att idag ansluta till moderaternas vanliga kampanj över lunchen i Västerås. Intresset är stort för politiken och nu ska vi få politiken att handla om sakinnehållet och inte om person.

Arbete med att välja en ny partiledare kommer pågå internt och valberedningen ska samlas. Först för att se när en extrastämma kan hållas och sedan för att se vem som skulle kunna tänka sig jobbet. Det är för tidigt att utse kandidater och peka ut en lämplig efterträdare till Anna just nu. Detta måste få ta den tid det tar även om det är viktigt att få en ny partiledare på plats.

Jag ock några av kollegorna passade på att avrunda en bra kampanjdag på fiket Global i Västerås idag. Ett av stans bästa fik, inte bara för den unika inredningen utan även för deras fantastiska bakverk och luncher. Okej, det blev lite många kalorier idag...men det var jag värd!Fri, 25 Aug 2017 18:25:00 +0000

Mer pang för pengarna

I höst har moderaterna sin partistämma och fram tills dess kommer det komma många goda förslag från partiet. Att alla förslag kommer nu beror på att partiets arbetsgrupper lämnar sina arbeten och förslag ifrån sig och partistyrelsen fått tycka till om dem.

Först ut av förslagen är de om försvaret som kom idag på morgonen. Anna Kinberg Batra höll presskonferens med Hans Wallmark på Moderaternas hus i Stockholm. Den finns att titta på YouTube här.
I korthet kan förslaget beskrivas som
Sverige ska närma sig en försvarsbudget som närmar sig 2% av BNP, detta ska sedan ske under en tio års period.
Sverige måste stärka det inhemska försvaret i en mycket orolig tid, Vi har en lång kust i Östersjön och på andra sidan finns Ryssland som skramlar vapen och visar tänderna. Samtidigt är USAs allt mer aggressiva utrikespolitik oroande även för ett litet land som Sverige. Vi behöver våra allianser och då är ett medlemskap i NATO självklart.

- Det osäkra omvärldsläget ställer nya krav och ökar behovet av förstärkt försvarsförmåga. Moderaterna tar ansvar för Sverige i ett turbulent läge i såväl Sverige som i omvärlden. Valet står inte mellan att stärka Sveriges försvar eller att bli medlem i Nato. För att stärka Sveriges säkerhet på allvar måste vi göra både och, säger Anna Kinberg Batra.
Wed, 23 Aug 2017 10:49:00 +0000

Moderaterna

 
 
Copyright 2009 Åsa Coenraads, Västerås